Πελματογράφημα – Πέλματα

Πελματογράφημα - Πέλματα

Πρωτοποριακός και μοναδικός στην Ελλάδα με 18432 αισθητήρες.

 

Ο πελματογράφος είναι ένα σύστημα αξιολόγησης, διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας στις παθήσεις ποδιών, καθώς και των παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος της κινητικής ανάλυσης βάδισης. Το σύστημα περιλαμβάνει λογισμικό και εξοπλισμό που είναι απαραίτητα για την μέτρηση και αξιολόγηση της βάδισης γνωστό ως πελματογράφημα.

 

Τα σύγχρονα συστήματα πελματογράφων καταγράφουν και αναλύουν την βάδιση σε δυσδιάστατες 2D και τρισδιάστατες 3D γραφικές παραστάσεις. Έτσι γίνονται αναγνωρίσιμες οι ανατομικές παραλλαγές και οι παθήσεις των κάτω άκρων.

 

Συνεργάζονται με το μοναδικό σύστημα σύγκεντρης / έκκεντρης καταγραφής μέσω ισοαδρανειακών συσκευών.

 

Το πλεονέκτημα του πελματογράφου είναι ότι δε χρειάζεται ειδική προετοιμασία, ο εξεταζόμενος δεν αισθάνεται τίποτα, δεν υπάρχει πρόσληψη φαρμάκων, η εξέταση είναι σύντομη και οικονομική. Το σημαντικότερο είναι ότι βάσει της εξέτασης υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ειδικών, εξατομικευμένων, ορθωτικών πελμάτων, από εξειδικευμένους επιστήμονες στην ορθωτική θεραπεία του κάτω άκρου. Έτσι, με το κατάλληλο πέλμα δίνεται και η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα. Η σωστή ορθοστάτηση έχει άμεσο αντίκτυπο σε παθήσεις των γονάτων, των ισχίων και τη σπονδυλικής στήλης. Οι περισσότεροι ασθενείς (ποσοστό 89-91%), δηλώνουν βελτίωση των πόνων της μέσης σε βάθος μηνός απο την χρήση των πάτων. Δεν υποφέρουν απο πόνους στην ορθοστάτηση και στη βάδιση. Βελτιώνονται πόνοι γονάτων και ισχίων.

 

ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ EPS R1

 

Διαγνωστική ιατρική συσκευή που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια. Αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες οι οποίοι καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις που καθιστούν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων.

 

Προσφέρεται η δυνατότητα στατικής και δυναμικής πελματογραφικής εξέτασης. Ο πελματογράφος EPS μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση δεδομένων της βάδισης, την αξιολόγηση της ισορροπίας και σαν πλατφόρμα ασκήσεων αποκατάστασης με το ανάλογο λογισμικό.

 

Πέλματα απλά

 

  1. Soft
  2. Medium
  3. Hard

 

Τα πέλματα 1 και 2 χρησιμοποιούνται σε μικρότερο μέγεθος παπουτσιού, ελαφρού η/και κανονικού βάρους άτομα, καθώς και σε μικρές ή μεσαίες παραμορφώσεις – διορθώσεις.

 

Τα πέλματα 3 χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερα μεγέθη παπουτσιού, σε βαρύτερο σωματότυπο, και σε μεγαλύτερες παραμορφώσεις – διορθώσεις.

 

Πέλματα advanced

 

  1. Carbon
  2. Speed
  3. Rebound
  4. Running
  5. Custom


Πέλματα που αφορούν συγκεκριμένο τύπο άθλησης και συγκεκριμένο τύπο ποδιού. Πέλματα πιο λεπτά (έως και πολύ λεπτά – carbon), αυξημένων αντοχών και καταπονήσεων.
Carbon (επιτάχυνσης, δρόμων ταχύτητας, μεγάλης ώθησης), speed (ποδοσφαίρου, handball, δρομείς μεσαίων αποστάσεων), rebound (basket, volley), running (δρομεών – joking), και custom made ειδικών αναγκών.

 

Προσφέρεται η ώθηση και η επιστροφή ενέργειας που είναι απαραίτητη στο κάθε άθλημα.