ΕΥΘΥΤΑ

ΕΥΘΥΤΑ

Ιδρυτικό Μέλος ΕΥΘΥΤΑ (Εταιρεία υποστήριξης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
Ε. Υ. ΘΥ. Τ. Α.
Κεντρικό Γραφείο: Πόντου 52. 11527 ΑΘΗΝΑ.
τηλ. 210.7780295. Fax. 210.7752550

 

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων
Τροχαίων Ατυχημάτων. Σύμβουλοι  Ο. Η. Ε.


H ΕΥΘΥΤΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε 1997.


Σκοπός της είναι:

 

  • Η υποστήριξη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων από ειδικούς συμβούλους,
  • Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων (ηθική υποστήριξη),
  • Η ανάληψη κοινής προσπάθειας για την προστασία ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (παιδιών, ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρίες).

Εκδόσαμε το βιβλίο ”Το διαρκές έγκλημα των τροχαίων ατυχημάτων και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικογένεια”. Οργανώθηκαν 52 αιμοδοσίες, σε Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν. 

 

Κατόπιν προσωπικών αιτημάτων, ενημερώσεων στην ΕΕ, δημιουργήθηκε ημέρα μνήμης.

 

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα θύματα των Τροχαίων ατυχημάτων
Συμβούλου Ο. Η. Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η 3η Κυριακή κάθε Νοέμβρη είναι αφιερωμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Μνήμη των Νεκρών από Τροχαίο Ατύχημα.
Υπάρχουν ανάμεσά μας σήμερα συμπολίτες που έχασαν ένα αγαπημένο πρόσωπο, σε τροχαίο ατύχημα, συχνά νέο σε ηλικία, με μια βάρβαρη διακοπή της δημιουργικής πορείας της ζωής του κι ένα απογοητευτικό γκρέμισμα των δικών τους προσδοκιών για τον άνθρωπό τους.

 

Υπάρχουν άλλοι «τυχεροί», αυτοί που είδαν τον άνθρωπό τους να σημαδεύεται για μια ολόκληρη ζωή από την αναπηρία και η ζωή τους να κινείται στους ρυθμούς που επιβάλει η αναπηρία συγγενή τους.
Υπάρχουν ακόμα « κάποιοι ποιο τυχεροί από τους προηγούμενους », όσοι δηλ. είχαν « απλώς » την εμπειρία ελαφρού τραυματισμού, την οποία όμως πολλοί απ’ αυτούς δεν μπορούν να ξεχάσουν.
Στον πόλεμο των δρόμων ο θάνατος από τροχαία σύγκρουση έχει μια ιδιαίτερη σκληρότητα: είναι ένα απροσδόκητο γεγονός που έχει το απεχθέστερο πρόσωπο καθώς συμβαίνει συνήθως κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, αιφνίδια, απροειδοποίητα αλλά και γιατί οι παραμορφωτικές συνέπειες των κακώσεων υψηλής ενέργειας πάνω στο ανθρώπινο σώμα είναι τέτοιες, που συχνά κάνουν ακόμη και τον ύστατο χαιρετισμό στον νεκρό μια πρόσθετη εφιαλτική εμπειρία γι’ αυτούς που μένουν.

 

Θύματα λοιπόν δεν είναι μόνο οι χιλιάδες όσων μέχρι τώρα έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν αλλά και αυτοί που μένουν πίσω τους.
Αυτή η θλιβερή κατάσταση έχει ένα πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα και απλώνεται «σαν τους κύκλους που κάνει μια πετριά στο νερό».
Αφήνει συνέπειες κοινωνικές, οικονομικές, ψυχολογικές μα πάνω απ’ όλα αφήνει δυσβάσταχτο ανθρώπινο ψυχικό πόνο και δυστυχία διαρκείας.

 

Η « ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ » των θυμάτων από Τροχαία Ατυχήματα έχει νόημα μόνο αν μας βοηθήσει να αποφασίσουμε όλοι « ΑΠΟ ΤΩΡΑ » να είμαστε προσεκτικοί στην οδήγηση και στην συμπεριφορά μας στους δρόμους για να μην τραυματιστούμε.

 

  • Υποστηρικτική Ψυχοτραυματολογία
  • Συμβουλευτική απώλειας / πένθους
  • PTSD – Διασώστες (πανευρωπαϊκή μελέτη – έρευνα)
  • Εκτίμηση ποιότητας ζωής στον άνθρωπο
  • Σφαιρική εκτίμηση λειτουργικότητας

 

Με την υποστήριξη της κας Γκεβέζου Κλεονίκης (Ψυχαναλύτρια -Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος. 21 111 388 21)