Γεννήθηκα το 1965 στην Αθήνα. Μεγάλωσα στην Κυψέλη – Φωκίωνος Νέγρη, όπου το 1982 περατώθηκε η στοιχειώδης και η μέση εκπαίδευση στο 15ο Λύκειο.
Τον Σεπτέμβρη του 1982 ξεκίνησα σπουδές Ιατρικής στο Timis University. Αποφοίτησα το 1989 με βαθμό πτυχίου 9, κάνοντας την διπλωματική με θέμα: “Θρομβοφλεβίτιδες άνω άκρων”. Η εργασία έχει μεταφρασθεί σε 4 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά) και είναι αναφορά στις σπάνιες αυτές παθήσεις.
Το 1991 εκπληρώθηκαν οι στρατιωτικές μου υποχρεώσεις (λοχαγός ιατρός, Μεσολόγγι-Άρτα-Μυτιλήνη-ΝΙΜΤΣ) και το Αγροτικό ιατρείο (υπηρεσία υπαίθρου στο Καναλάκι) στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ήπειρο.
Ξεκίνησα την Χειρουργική στο Τζάννειο Νοσοκομείο Πειραιά. Αρχικά παιδοχειρουργική και ακολούθως χειρουργική στην ιστορική για τα χειρουργικά δεδομένα της Ελλάδος κλινική του Μαστρονικόλα Ελευθέριου.
Ακολούθησε το 1992 και το 1993 το Παιδοορθοπαιδικό κομμάτι της ειδικότητας στο νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού, κλινική Βεράνη.
Από το 1993 έως και το 1997, ειδικεύθηκα στην Ε’ Ορθοπαιδική του ΚΑΤ, στο τμήμα σκολίωσης και σπονδυλικής στήλης. Κλινική σταθμός για τα ορθοπαιδικά δρώμενα εντός και εκτός Ελλάδος, υπό τον αείμνηστο κ. Αντωνίου Δημήτριο. Κλινική πρωτοποριακή, η οποία ιδρύθηκε το 1973 με διευθυντή τον Παναγιώτη Σμυρνή, όπου αναπτύχθηκε καινοτόμο εξειδικευμένο τμήμα Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης, το οποίο αυτονομήθηκε το 2001 και λειτουργεί ως ξεχωριστό Τμήμα.
Ακολούθησε η μετεκπαίδευση στο τμήμα γόνατος – αθλητικών κακώσεων και στο τμήμα άκρας χειρός και μικροχειρουργικής. Στο τμήμα αυτό, το 1996 συνέλαβα την ιδέα για μικρές τομές (mis) στα σύνδρομα του καρπιαίου σωλήνα, ώστε να επιτύχω μικρό χειρουργικό χρόνο, πολύ μικρή τομή, άμεση εργασιακή επάνοδο, καθόλου νοσηλεία. (Εκείνο τον καιρό οι τομές ήταν περί τα 7-10 εκατοστά, ο χειρουργικός χρόνος περί τα 30 λεπτά και οι ασθενείς νοσηλευόντουσαν). Στο θέμα αυτό εργάστηκα και συνεχίζω με εξαιρετικά αποτελέσματα, δημιουργώντας προσωπική τεχνική με πατενταρισμένα, μοναδικά, ειδικά κατασκευασμένα χειρουργικά εργαλεία. Η τομή είναι περίπου ένα εκατοστό ή μικρότερη, με ελαχιστοποίηση του πόνου και της αιμορραγίας, της απουσίας φλεγμονών, ο χειρουργικός χρόνος περί τα 2 – 3 λεπτά, άμεση μετεγχειρητική κίνηση και επάνοδο στην εργασία.
Συνέχισα με εξειδίκευση στη χειρουργική αποκατάσταση μεγάλων αρθρώσεων, ολικών αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος.
Εξειδίκευση στην αρθροσκοπική αποκατάσταση γόνατος και ώμου.
Ακολούθησε μετεκπαίδευση στην Βαρκελώνη (Ισπανία), στο Άμστερνταμ (Ολλανδία), στο Κέντ (Αγγλία) και στο Σικάγο (Αμερική).
Εργάστηκα για 15 χρόνια στο Γ’ νοσοκομείο ΙΚΑ, κάνοντας όλη τη χειρουργική γκάμα της ορθοπαιδικής, ενώ ταυτόχρονα διατηρούσα ιδιωτικό ιατρείο (Πατησίων 145). Συνεργάστηκα με τον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, την Βιοκλινική και το Mediterraneo hospital έως το 2018. Έκτοτε συνεργάζομαι αποκλειστικά με το Doctor’s hospital.
Μετέφρασα, επιμελήθηκα την Ορθοπαιδική του Apley. Είναι το βιβλίο που διδάσκεται στην Ορθοπαιδική ειδικότητα στην Ελλάδα. Ακολούθησε η μετάφραση, επιμέλεια της χειρουργικής ορθοπαιδικής του Campbell καθώς και συγγραφή πολλών ορθοπαιδικών βιβλίων και συγραμμάτων.
Ιδρυτικό μέλος της εταιρείας ΕΥΘΥΤΑ (Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων), μετά απο πολλά χρόνια κοπιώδους εργασίας και αφού ο ίδιος είχα υποστεί σοβαρότατο τροχαίο ατύχημα. Μιλώντας λοιπόν με ‘‘εμπειρία ζωής’’, με έκφραση ουσιαστική και όχι μόνο με περιγραφή και γνώση που αποκτήθηκε, με συνεχείς αναφορές, ομιλίες, διαλέξεις, ορίσθηκε η 3η Κυριακή κάθε Νοέμβρη να είναι αφιερωμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην μνήμη των νεκρών από τροχαίο ατύχημα.
Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο “ Το διαρκές έγκλημα των τροχαίων στην Ελλάδα”, έτσι ώστε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος στους δρόμους καθώς και αυτοί που είδαν τον άνθρωπό τους να σημαδεύεται για μια ολόκληρη ζωή από την αναπηρία και η ζωή τους να κινείται στους ρυθμούς που επιβάλει η αναπηρία των παιδιών τους ή συγγενών.
Συμμετείχα σε δεκάδες συνέδρια Διεθνή και Ελληνικά, ως ομιλητής, με εργασίες και έρευνα.
Συνεχίζεται έως και σήμερα η συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδιού (καθηγήτρια Γιολάντα Γυφτοδήμου και συν.) σε θέματα σχετικά με χρωμοσομιακές ανωμαλίες περί την Ορθοπαιδική. Γονιδίωμα και σκολίωση.
Συνεργασία με την Κλινική Ψυχολόγο – Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια Γκεβέζου Κλεονίκη σε θέματα αθλητιατρικής ψυχολογίας, καθώς και την πιθανότητα ύπαρξης γονιδιακών αλλαγών σε υπερκινητικά παιδιά, ΔΕΠΥ, χειρουργικές επεμβάσεις με ύπνωση, κ.α.
Διατηρώ έως και σήμερα πρωτοποριακό ιατρείο με τεχνολογία αιχμής.